The Pearl Collection

Există o zicală evreiască care spune că “Împărăția cerurilor e ca mintea unui negustor – când a găsit o perlă rară va vinde totul ca să o aibă” și care ilustrează perfect valoarea și unicitatea perlelor.

Probabil că apetitul adevărat pentru bijuteriile de calitate vine odată cu vârsta. Asociez perlele și bijuteriile cu perle momentelor speciale. Apoi le mai asociez cu timpul care a trecut peste femeile care le poartă și le-a făcut să descopere această minune rară a naturii, să o aprecieze și să o așeze într-un loc special din viața lor.

În ultimii 10 ani perlele au avut parte de o adevărată renaștere. Termenul corect cred că ar trebui să fie naștere. Pentru că s-au născut pe piață perlele de cultură, accesibile oricui, în toate formele, culorile, dimensiunile și gradele de calitate. Iar de aici doar imaginația creatorilor de bijuterii a mai făcut, poate, vreo diferență între ceea ce merită a fi cumpărat și ce nu.

Intriga personală legată de perle și înțelegerea acestui fenomen a venit după ce am participat la Munchen la o expoziție de perle de cultură făcută de producătorii chinezi, de altfel și singurii pe plan mondial.  Timp de 5 ore am asistat la cele mai interesante și incredibile povești și demonstrații despre fermele de perle de cultură. Chinezii au reușit într-adevăr să concureze natura și să creeze perle false – cu toate că nu e un termen echitabil – cu o acuratețe și o precizie uimitoare. Ca să poți face diferența între o perlă de cultură și una naturală ai nevoie de același ochi format, experiență și instrumente ca în cazul specialiștilor în diamante.

Viața perlei însăși, de la nimic spre ceva spectaculos, m-a determinat să vreau să lucrez cu ele. Am început cu colecțiile de cercei pentru care am procurat perle de cultură de calitate superioară ca, astăzi, să fiu fericită de a fi mers mai departe cu producția unei serii limitate de coliere.

Colierele au venit dintr-o nevoie personală, exact ca în zicala care spune că cizmarul nu are pantofi în picioare. Am realizat că nu aveam încă acel colier clasic, de foarte bună calitate, simplu, elegant, pe care să îl pot purta la un eveniment special sau chiar și zilnic, la birou.

Astfel am creat primele două coliere: The Golden Star și The Pink Pearls care s-au transformat apoi într-o mini-colecție de 5 modele diferite.

The Golden Star este colierul pe care mi l-am dorit mereu dar nu l-am găsit nicăieri: simplu, din perle de cultură albe, mate, cu diametru de 4 mm și încuietori din argint. Cheia de boltă a acestui colier este steluța de aurită care reușește să transforme colierul într-o piesă care poate fi purtată zilnic și cu orice ocazie.

The Pink Pearls With a Heart este un colier pe care l-am făcut cu gândul la una dintre prietenele mele cele mai exigente în materie de bijuterie. Pentru ea am creat varianta Heart, cea care are în centru inima de hematită.

Restul colierelor sunt combinații simple și subtile de perle, charmul în formă de stea și hematite.

The Pink Pearls With a Star este identic cu cel anterior. Mențiunea/diferența este charmul din stea de argint 925.

The Silver Star este un colier din perle de sticlă (mărgele vopsite) și hematite naturale. Central are steaua din argint. Încuietorile și prelungirea lanțului sunt tot din argint. Este un colier spectaculos, extrem de elegant și rafinat. L-am creat în aceste tonuri de alb-negru pentru cele care nu iubesc aurul galben sau bijuteriile aurite.

The Single Pearl este unic prin simplitate și delicatețe. Acest colier subliniază afirmația că lucrurile extrem de simple se potrivesc la orice. Este lucrat din hematite și perlă de cultură masivă neregulată.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *